Продавець ООО "Альтер-Энергия" розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
23 відгуків
АКЦИИКупить со скидкой
ООО "Альтер-Энергия"
+380 (66) 232-44-99
+380 (68) 855-48-42
Кошик
Апарат для виробництва повітряних зернових (гармата для вибуху зерна), фото 2

Апарат для виробництва повітряних зернових (гармата для вибуху зерна)

Опис
Інформація для замовлення

На відміну від «попкорновських» апаратів у гарматі можна підривати кукурудзу будь-яких сортів, що неабияк знижує собівартість продукції.

Гармата для вибуху зерна (аппарат для виробництва повітряних зернових)

Апарат, що працює під надмірним тиском, через свій зовнішній вигляд і звуковий ефект під час роботи, дістав назву гармати. Зерно, що поміщається в герметично закриту камеру, під час нагрівання підвищує внутрішній тиск завдяки випаровуванню вологи, що міститься в ньому. Миттєве порушення герметичності камери супроводжується різким падінням тиску в тканинах зерна, що призводить до розширення пароповітряної суміші, що викликає сильне збільшення об'єму зерна, воно ніби вибухає, спушується.

Технічні характеристики

Показник Значення
Продуктивність до 30 кг/год (3 спр)
Розміри 2000 мм x 800 мм x 1100 мм
Місткість циліндра 10 л
Робочий тиск у циліндрі 10 — 12 кгс/см2
Вага продукції на одне завантаження 7-10 кг
Витрата природного газу 1 м3/год
Потужність 1,1 кВт 1500об/хв
Напруга 380 В
Маса 290 кг

Установлення обробляє зерно різким перепадом тиску. Зерно (рис, кукурудза, пшено, крупи тощо) нагрівається в герметичній посудині. Завдяки випаровуванню, всередині «гармати» підвищується тиск (до 10-12 атмосфер), який потім різко скидається за допомогою спеціального закриву, водночас лунає бавовна — вибух. Унаслідок «вибуху» відбувається збільшення об'єму зерен у 5-8 разів.

Принцип роботи

У циліндр гармати, ємністю 10 літрів, засинається сировина — кукурудза, рис, пшено, пшениця, перловка, макарони тощо (до 10 кг або на об'єм 8 літрів). Затискається закрив, вмикається газовий пальник і привод обертання циліндра — сировина нагрівається в закритій посудині та завдяки вологості сировини (приблизно 15%), у герметично закритому циліндрі підіймається тиск. Тиск контролюється виносним манометром і запобіжним клапаном. Для багатьох різновидів сировини необхідно підняти тиск до 9 атмосфер і потім зупинити привод, вимкнути пальник і зробити різку розгерметизацію циліндра (вибух). Зазвичай тиск до 9 атмосфер підіймається впродовж 20 хвилин. На годину можна робити 2-3 вибухи.

Застосування

  1. Візерунки зерна можна випускати як без добавок, так і збагачені різними смаковими добавками.
  2. Зацукровані вибухові зерна змішують із різними подрібненими сухофруктами (родзинки, чорнослив, абрикос, фініки тощо).
  3. З підірваних зерен готують концентрати, які не потребують вживання варіння.
  4. Останнім часом за кордоном підірвані зерна пшениці використовують для отримання так званої спікуваної пшеничної крупи, яку використовують для приготування страв, що не потребують варіння.
  5. Машина також застосовується для виробництва комбікормів, що добре засвоюються, з маленькою об'ємною масою.
  6. Для виробництва якісних вибухових зерен потрібно попередньо сировини зволожити й нагріти, рис вибухає без попередньої обробки.

«Водушні зерна»

  1. «Водушний рис», «Водушна кукурудза» і «Ворушна пшениця» — це спеціально оброблені (зовнішні) зерна добірного рису, пшениці, кукурудзи абсолютно готові до вживання.
  2. Ці підігріті зерна кладуть у бульйони та в супи замість гранків, але вони переважно грундів, тому що не вимагають попередньої підготовки.
  3. «Позадушний рис», «Повітропроникну кукурудзу», «Повітропроникну пшеницю» додають також до молока, кави, какао, киселїв, компотів. Ці зерна дуже легкі, приємні на смак і корисніші, ніж звичайна рисова, пшенична та кукурудзяна крупи, оскільки легше та повніше засвоюються.
  4. Щоб повітряні зерна не втрачали своїх якостей, їх не треба ні варити, ні кип'ятити, а тільки засипати безпосередньо перед їдою в склянку з какао, у тарілку з бульйоном.

 

  • Ціна: Ціну уточнюйте

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner